Retoy på Kulturfestivalen

I tältet predvid oss på Norrbro erbjöd Retoy alla barn att komma med sina gamla leksaker och byta ut dem eller bygga om och modifiera till något nytt. Hållbarhet och innovation i ett! Retoy grundades av Soledad Piñero Misa, numera VD och en flitigt anlitad föreläsare och moderator. Tidigt på lördagsmorgonen innan allt drog igång hann jag få en pratstund och ställde några snabba frågor till Tara Charoensong. Tara är aktivitetsledare på Retoy och ansvarade denna dag för att allt skulle flyta på och att informera nya volontärer. Träffade även Jin Cho som är volontär och hjälpte till under aktivitetens olika delar.

girls
Jin och Tara

1. Roligast:
När barn som inte hade med sig leksaker ena dagen kom tillbaka dagen efter för att byta leksaker. Kul att vi nådde ut till nya barn!
2. Bästa citatet från deltagare:
”Kolla mamma! Där är hunden från ’Toystory’” Flickan gick förbi med sin mamma och de stannade upp och kom in för att leka med hunden (hon hade tyvärr inte med sig leksaker vilket hon var lite ledsen över).
3. Detta lärde vi oss:
Att det viktigaste är inte att det kom många barn och bytte leksaker med oss, utan att de fick höra om oss så att de kan komma på fler aktiviteter och berätta vidare om oss till andra de känner.
4. Tre tips till nästa workshop:
  • Marknadsföra så tidigt som möjligt och på flera olika platser.
  • Vara glad och engagerad, full med positiv energi!
  • Fokusera på barnen (många vuxna pratar över huvudet på barn).
5. Sammanfatta festivalen med tre ord:
 Gläde, lek och skoj!
Copyright © 2019 Makertjej