Ny utmaning, #blogg100

KLARmakertjejbild (1)

Klockan är inte riktigt 24:00 den 1 mars 2016, gott om tid för det första blogginlägget i utmaningen #blogg100! Makertjej är ett initiativ som är under utveckling i år, vilket innebär en perfekt timing att haka på #blogg100 och berätta om allt vi gör, på Stockholm Makerspace och runt om i landets alla makerspaces och initiativ inom makerrörelsen. Det är en utmaning att gå i mål med 100 inlägg på 100 dagar, ett om dagen, men jag ska försöka involvera så mycket folk som möjligt i makertjejs nationella nätverk, det blir riktigt kul! Zenna är en sådan person! Hon hjälpte mig att skapa en struktur för #blogg100. Det vi ska försöka är följande:

  • Måndagar: presentation av en maker! #MeetMakerTjej
  • Onsdagar: demo av ett projekt! #JustMakeIt
  • Fredagar lyfter vi upp makerspaces! #MakersOfSweden
  • Söndagar modereras av mig eller Åsa @akalltorp
  • Övriga dagar är mer flexibla 🙂

En mer utförlig struktur och bloggtips har vi satt ihop i detta dokument (alla med länken kan visa, ej redigera).

Idag har det varit fullt ös med drop-in 3d-printing på Lava i Stockholm. Vi har satt ihop en kurs  för unga mellan 14-25 år i samarbete med Xenter som har en utbildning i 3d-teknik. Karro går den utbildningen och praktiserar vecka 7-17 för Makertjej på Stockholm Makerspace. Karro kommer vara kursledare och hon kommer även hålla i workshops på Teklafestival den 9 april (anmäl dig om du är tjej mellan 11-18 år!) och skolprogrammet på Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Tanken är också att lägga upp fler DIY-instruktioner, resurser för handledare m.m. på Makertjej.se så att fler kan ta del av det och genomföra egna aktiviteter. Superroligt! Hör av er till Karro om ni har frågor om 3d-printing!

En ännu mer superrolig nyhet är att Makertjej har fått en Ultimaker 2 Go 3d-skrivare av 3dVerkstan! Vi har lånat skrivare så många gånger och 3dVerkstan ställer alltid upp med sin tid och kunskap. Vi har haft Ultimakers med oss på Teklafestival, Stockholm Mini Maker Faire, Framtidsrummet i Helsingborg, Lights in Alingsås, m.m. Nu har vi en egen liten smidig skrivare som vi kan ta med oss på våra äventyr eller hålla workshops för intresserade! Stort tack, 3dVerkstan!!! Här är deras förklaring vad 3dp är, för er som undrar! 🙂

Det får vara allt för idag!

Ebba @ebbakier

 

Copyright © 2019 Makertjej