Veckans makertjej-presentation: Lisa

Nu har turen att få blogga kommit till Sundsvall och jag som fått äran att skriva heter Lisa Sällvin. Jag har alltid älskat att skapa med teknik. När jag var barn visade jag stolt upp mina uppfinningar (som jag testat på min tålmodiga tvillingsyster) för alla nära och kära, men när jag blev tonåring och stängde in mig ensam (utan internet!) på mitt rum för att programmera i Basic var det knappast något jag skröt om inför mina tjejkompisar. Mina förebilder som barn var Skalman, Uppfinnarjocke, Staffan & Bengt och kompisens storebrorsa. Typ killar…

Nu har jag två egna döttrar och dom älskar Simone Giertz, när Therese testar teknik, och när Harriet Aurell dyker upp i Barnkanalens JUNK eller Philofix. Jä!!

Jag arbetar dels som lärare för blivande ingenjörer på Mittuniversitetet och dels som egenföretagare (där jag gör allt från att IT-konsulta till att lära föräldrar spela Minecraft och att produktifiera min dotters uppfinning). Sen har vi en del annat kul på gång här i Sundsvall som jag ska berätta mer om senare.

Hej så länge!

1 lisa 0029

Copyright © 2019 Makertjej