Packa mobilt makerspace

Idag höll vi(Marie och Teresa) en trevlig workshop på en avdelning som hette ”Alien” i Malmö. Det är det bästa fritidshems-namnet vi stött på hittills genom vårt mobila makerspace.

Den största utmaningen för oss har helt klart varit just den mobila delen. När vi planerade våra workshops i höstas fick vi se till att anpassa all vår utrustning och vårt innehåll till den cykel vi i slutändan skulle hitta för att transportera allt. Vi tog många vändor med olika typer av cyklar, cykelvagnar, portabla laserskärare, lådor att packa i, innan vi slutligen hamnade rätt.

Vår packning består av: projektor, högtalare, laserskärare, två datorer, kretskort, breadboards med komponenter, A4 och A3-papper, 3D-glasögon, färgpennor, saxar, lim, skräp(pappkartonger, äggkartoner, mjölkkartonger, plastförpackningar, aluminiumfolie, gamla sladdar, etc.), o.s.v.

Packning for "Make it VR" workshop #makeitvr #makeinsweden

Ett filmklipp publicerat av Makertjej.se (@makertjej)

Man får även tänka på att cykla långsamt, så att utrustningen inte förstörs. Sedan är det såklart tungt att trampa längre sträckor, och det påverkar även hur långt man kan nå ut. Men vi har kommit fram till att Malmö är en av de bättre städerna för ett sådant eftersom den är platt, full av fina cykelvägar, och relativt fritidshems-tät 🙂

//Marie och Teresa

Copyright © 2019 Makertjej