MakersLink checkar ut

Nu är snart veckan slut, men de roliga nyheterna fortsätter att rulla in. MakersLink har jobbat på att skapa kontaktytor med Makertjej i fokus sedan starten. Sådant betalar sig. Därför är vi superpepp och glada över att avsluta veckan med en hel drös med roliga nyheter om kul grejer på gång hos oss.

Först upp är samarbeten på bred front, för det är ju det makerrörelsen handlar om. Vi delar och vi sprider kunskap och alla är lika välkomna in i spacen i rörelsen och gärna så tidigt som möjligt. Därför har vi täta kontakter med vår lokala CoderDojo och deras coacher. I torsdags höll vi en introkurs i CAD och 3D-modellering i spaccet med våra kompisar från Dojon och på tisdag den 14/7 kommer teamet tillbaka för en introduktion till makerrörelsen med hela CoderDojo Summercamp. Hur kul? Superkul! Om ni vill se hur det går, kolla in på vår Faccebook-sida.

Om CoderDojo

CoderDojo East Sweden är en öppen programmeringsskola för barn mellan 7-17. Verksamheten finns i Linköping och Norrköping, och drivs som en ideell organisation av studenter och lärare vid Linköpings universitet. CoderDojo finns över hela världen. Sedan starten i Irland 2011 har det vuxit till 400+ platser i 40+ länder. Syftet är att få fler tjejer och killar att testa på att koda. På coderdojo.se finns länkar till samtliga dojos i Sverige.

Som om inte det räcker har vi förlängt denna maker-tisdag till att avlösas av tjejerna från Datamuseets Nördkollo. 40 tjejer i åldrarna 13-19 är anmälda till kollot och alla är hjärtligt välkomna till MakersLinks lokaler för en introduktion till making och så klart också till Makertjej! Till min personliga, stora lycka har jag också tillfrågats om att sitta med i Nördkollos jury för att bedöma spelen som tjejerna tar fram på lägret. Hur peppad är inte jag? 😀

Om Nördkollo

Nördkollo är ett teknikläger som anordnas i Linköping. I år träffas kollot den 14-18 juni. Det är en trygg plats för dig som vill lära dig mer om teknik och träffa nya vänner med liknande intressen. Vi bjuder in kvinnliga spelutvecklare och workshopledare från teknikbranschen som delar med sig av sina bästa tips! I år samarbetar vi bland annat med spelföretagen DICE och Paradox. Nördkollo arrangeras av Datamuseet IT-ceum och Folkuniversitetet som en del av projektet Amiga! där en tjejgrupp träffas på museet en gång i veckan och gör roliga saker tillsammans. Läs mer om Amiga!

makerslink_coming_up

Och nu kunde det ju vara slut på roliga nyheter, men icke! Eftersom vi i Linköping råkar ha supertrevliga m.nu som återkommande sponsor och leverantör till MakersLink och våra medlemmar har vi den stora lyckan att få spons härifrån till tisdagens aktiviter, men det är bara upptakten till yey-festen. Eftersom m.nu fortsätter att vara awesome har vi nu också spikat ett samarbete där m.nu kommer gå in som sponsor för Makertjej. Mer information om det här kommer. Woho!

För att runda av denna fanastiska vecka kan vi också släppa nyheten att MakersLink och Makertjej kommer finnas representerade i Almedalen där vi kommer prata om öppna verkstäder som innovationsplattformar och samhällsnyttan med makerspaces. Det vore superkul att träffa andra makers på plats. Ska du dit? Kontakta gärna mig på anette@coffeebased.com.

Läs mer om eventet där vi medverkar här.

Det var allt från MakersLink för denna vecka. Go forth and make girls, så hoppas jag att vi ses vi ute i spacen, på bloggar, i instaflöden och på meetups! Hej och tack för fisken!





Copyright © 2019 Makertjej