Bli en maker!

Bild12

Vem är en maker? Svaret är: alla!

Stockholm Mini Maker Faire beskriver det så här:

Man måste inte vara expert på lödning, kunna allt om kretskort eller ha koll på programkod. Vi makers är nyfikna figurer som gillar att upptäcka och lära sig nya grejer. Vi gillar att bygga och fixa, antingen för att vi behöver en viss grej eller helt enkelt för att det är kul, tufft och för att prova att göra själv. Vi använder alla möjliga sorters verktyg och tekniker, analogt blandat med digitalt, traditionellt med spjutspetsteknik, ätbart, bärbart, snyggt, funktionellt eller bara lite kul.

När kan en utveckla sin maker-talang då? Svaret är: det finns massor av sätt, här är några!

  • Gå en kurs i 3d-printing, för dig mellan 14-25 år, i samarbete mellan Makertjej, Stockholm Makerspace, Lava på Kulturhuset och Xenters utbildning till 3d-tekniker. Anmäl dig här! 
  • Åk på sommarens roligaste kollo! Anmäl dig här! Hälsning från Dag Wolters, initiativtagare:

Kom igen nu tjejer!

Missa inte dom sista platserna till sommarens häftigaste läger för Dig som gillar programmering och andra former av digitalt skapande! Snart är sommarens läger helt fulltecknat, och vi har redan fyllt drygt 120 av de 144 platserna som vi reserverat för tjejer! Så nu behövs det bara att ett tjugotal ytterligare tjejer anmäler sig, för att vår vision om ett läger med lika många killar som tjejer skall bli förverkligad!

Så Du som känner någon tjej i åldern 12 – 16 år som kanske skulle tycka att det var jättekul att få prova digitalt skapande tillsammans andra med samma intresse, dela gärna detta i Ditt nätverk!

De platser vi reserverat för killar, bokades upp på 48 timmar! Så nu bokar vi tillsammans upp de sista tjejplatserna också!

  • Anmäl dig till Teklafestival den 9 april på KTH med artisten Robyn! Teknikfestival för tjejer mellan 11-18 år. Anmäl dig här! 
  • Leta upp ditt närmsta makerspace, bli medlem och börja skapa! Bygg, laga, fixa, lära… Makers of Sweden listar svenska makerspaces!

Ha en fin dag!

//Ebba @ebbakier på Stockholm Makerspace

 

Copyright © 2019 Makertjej